Vraag & antwoord:
Wie doet wat?

Als u een nieuwbouwhuis koopt of huurt, krijgt u te maken mensen als een klantadviseur, een makelaar, een hypotheekadviseur en een notaris. Wie van deze mensen wat doet, leest u hier.

Wat doet de klantadviseur?

De klantadviseur (of verkoopmanager) is verantwoordelijk voor het hele verkoop- of verhuurtraject. Hij of zij zorgt voor de afstemming tussen alle partijen en houdt u op de hoogte van de planontwikkeling en de planning.

Wat doet de makelaar?

De makelaar informeert u over het project, de omgeving en de huizen die (nog) te koop of te huur zijn. Ook licht hij of zij de contractstukken toe. Verder kan de makelaar u helpen bij de verkoop van uw huidige woning.

Wat doet de hypotheekadviseur?

De hypotheekadviseur begeleidt u bij het afsluiten van een hypotheek en eventueel de aanvullende verzekeringen. Hij of zij adviseert u over de haalbaarheid en de kosten. Zo krijgt u de hypotheek die bij u past.

Wat doet de kopersbegeleider?

De kopersbegeleider (of woonadviseur) is uw vaste aanspreekpunt tijdens de bouw van uw huis. Hij of zij adviseert u bij het kiezen van opties en ander maatwerk om uw woonwensen waar te maken, en begeleidt u bij de oplevering.

Wat doet de keukenadviseur?

De keukenadviseur ontvangt u in de showroom om u te laten zien wat er allemaal mogelijk is. Vervolgens maakt hij of zij samen met u een ontwerp voor uw keuken.

Wat doet de badkameradviseur?

De badkameradviseur begeleidt u bij uw keuzes voor de badkamer en het toilet. In de showroom toont hij of zij de mogelijkheden. Samen met u bepaalt de adviseur de opstelling, de uitvoering van het sanitair en het tegelwerk.

Wat doet de notaris?

Bij de notaris tekent u de akte van levering bij de koop van uw huis, en in de meeste gevallen ook een hypotheekakte. Verder kan de notaris u adviseren over andere zaken, zoals een samenlevingscontract of testament.