Keuken, sanitair en tegelwerk

Het meeste meer- en minderwerk kies je van papier. Keuken, sanitair en tegelwerk vormen hierop een uitzondering. Die kies je in de showroom. Bij een casco oplevering krijg je een huis zonder keuken, sanitair en tegelwerk. Dit moet je zelf (laten) plaatsen, nadat je de sleutel hebt gekregen.

Voor de keuken, het sanitair en het tegelwerk maakt de ontwikkelaar een basis keuze voor indeling, afwerking, kleur, materiaal et cetera. Basis wil niet perse zeggen dat het goedkoop of karig is, maar het is zeker niet de meest luxe of uitgebreide uitvoering die je je kunt bedenken.

Standaard, aangepast of casco

In de showroom van de leverancier(s) kun je de tegels, de keuken en het sanitair bekijken. Je kunt dan beslissen of je kiest voor de standaard. Zo niet, kun je in de showroom andere kleuren, materialen, uitvoeringen of indelingen uitzoeken. Het basisbedrag van de keuken, het sanitair en/of het tegelwerk wordt (deels) in mindering gebracht op de totaalofferte hiervoor.

Wil je liever je keuken, het sanitair en tegelwerk bij een andere leverancier bestellen of zelf kopen en plaatsen, kun je vaak kiezen voor een casco oplevering. Je krijgt dan (een deel van) het basis bedrag hiervoor terug. Let er wel op dat dit minderwerk gevolgen heeft voor de garantie. Laat je hierover goed voorlichten.

Casco meestal niet mogelijk bij appartementen

….

Hoe zit het bij huur???

Ook bij huur is casco oplevering soms mogelijk. Vraag bij de verhuurder naar de mogelijkheden. …