Aanpassingen aan uw huis

U kunt uw nieuwbouwhuis helemaal aan uw eigen wensen laten aanpassen. Denk aan een andere keuken of badkamer, een uitbouw, een dakkapel of extra stopcontacten. Dat is een van de grote voordelen van nieuwbouw.

Optielijst, zowel voor koop- als huurwoningen

Niet alleen bij nieuwbouw koopwoningen is het mogelijk indivuele woonwensen te realiseren. Ook steeds meer verhuurders laten u zelf keuzes te maken. De meer gangbare aanpassingen staan op een optielijst. Deze lijst wordt ook wel koperskeuzelijst, huurdersoptielijst of meer-/minderwerk overzicht genoemd.

Aanvullende aanpassingen

Maar misschien heeft u (ook nog) wensen die buiten de optielijst vallen. Overleg dan met de aannemer, ontwikkelaar of verhuurder over de mogelijkheden. En informeer altijd naar de uiterste datum waarop nog aanpassingen mogelijk zijn.

Inzicht in de kosten

U kunt de aanpassingen meefinancieren in uw hypotheek. Dat gaat op basis van de offerte. Een taxatie, zoals bij bestaande bouw, is niet nodig. Gaat het om aanpassingen aan een nieuwbouw huurwoning, dan betaalt u een eenmalige bijdrage of een hogere maandhuur. Zorg er wel voor dat u, voordat u het koop- of huurcontract ondertekent, weet wat er allemaal mogelijk is en hoeveel de aanpassingen kosten. Zo kunt u een weloverwogen beslissing nemen.